понеделник, 21 март 2011 г.

Анонимно европейско проучване за лечението на хепатит С

Всеки с хепатит С може да се включи в това проучване, независимо на какъв етап от заболяването е (диагностициран, на лечение, излекуван). Проучването е достъпно на български език.

Анкетата е на Европейската асоциация на пациентите с чернодробни заболявания (ELPA) и обхваща всички европейски държави. Целта е да се събере информация за терапевтичния опит на пациентите и очакванията им за бъдеща терапия.

Анкетата е анонимна, не се изискват лични данни и отнема около 10 минути.

Няколко технически препоръки – четете внимателно изискванията към всеки въпрос, обиковено се търси само един отговор, освен ако не е посочено друго. Ако поискате да се върнете назад с бутона Back, попълнената информация ще се изтрие и анкетата се прекратява – така че, премисляйте внимателно отговорите си.

Колкото повече хора се включат в проучването, толкова по-ясна ще е картината в България. Част от въпросите касаят достъпа до лечение и проблемите с отпускане на лекарства, така че си струва да отделите няколко минути и да споделите трудностите, с които живеещите с хепатит С в България се сблъскват. Аз вече го направих.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Чувствай се свободен да напишеш каквото пожелаеш, но те моля да го направиш на кирилица.

 
Блог класация Блогосфера Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License.