понеделник, 11 октомври 2010 г.

В София отваря врати кабинет за безплатно изследване на хепатит В и С

Най-после и в София има кабинет за безплатни и анонимни изследвания на хепатит В и С. Досега повечето такива кабинети правеха безплатно изследване единствено за СПИН, като хепатитните маркери можеха да се пуснат в някоя от частните лаборатории на цена около 30 лв.

Кабинетът се намира на улица „Захари Круша” 2 и работи всеки делничен ден от 8:00 до 18:00 часа.

В сряда се очаква такъв кабинет да бъде открит и във Варна.

3 коментара:

  1. Супер, чудесни новини. А колко време се чака за резултатите? Може би си писала вече, но съм забравила. Преди няколко месеца исках да се изследвам, но личния ми лекар ме разубеди с предтекста, че нямало нужда от подобно изледване ако в стандартната кръвна картина чернодробните показатели са в норма. Все пак ще се възползвам следващия път като се прибирам към Варна.

    ОтговорИзтриване
  2. Петя, при стандартните изследвания (с вземане на кръв от вената) резултатът е готов от няколко дни до седмица. Има едни изследвания, при които се взема кръв от пръста - при тях резултатът е готов за 15 минути. Не знам кои тестове ще ползва кабинетът.

    А за съжаление твърде много лични лекари си позволяват подобен коментар, без да се поинтересуват от последните проучвания в областта. Моите чернодробни ензими винаги са били в норма, никога не съм имала оплаквания или странични ефекти. А вече съм с втора степен фиброза и вероятно имам хепатит С от години, без да знам.

    Чернодробните показатели НЕ са достатъчни за установяване на хепатит.

    ОтговорИзтриване
  3. Досега повечето такива кабинети правеха безплатно изследване единствено за СПИН, като хепатитните маркери можеха да се пуснат в някоя от частните лаборатории на цена около 30 лв.
    http://euforia.bg

    ОтговорИзтриване

Чувствай се свободен да напишеш каквото пожелаеш, но те моля да го направиш на кирилица.

 
Блог класация Блогосфера Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License.