понеделник, 30 януари 2012 г.

Блогът стана на две години без мен

Преди време бях писала за това, че времето има склонността да се забързва. Ежедневието те увлича в дребнавите си задачи и все по-трудно намираш някоя минута просто да седнеш и да се огледаш наоколо. А време винаги има.

Измина и доста време от последния път, когато писах тук. Много неща се случиха - неща, които нямат нищо общо с темата на блога, хубави или лоши – но различни. Понякога ми липсва това място и се чудя дали да не продължа да пиша тук, въпреки всичко. Друг път нямам желание дори да отворя страницата и да видя какво се случва там, където прекарах почти две години от живота си… и получих страшно много подкрепа, срещнах нови познати, дори няколко приятели.

Дали да се разделя завинаги с този блог, да го смъкна от себе си като дреха, която дълго време те е топлила, но пази в себе си твърде много минало? Или да продължа да пиша тук, макар и много по-рядко?

Какво мислите вие?

15 коментара:

  1. altair, много ми липсваш, затова моля, ако тук ти е тъжно да влизаш, направи си нов блог, но не ни изоставяй, мила :) :*

    ОтговорИзтриване
  2. Това за новия блог и на мен ми се върти в главата от едно известно време :)

    ОтговорИзтриване
  3. Подкрепям, Яс! Пишеш страхотно, имаш и чудесни снимки, в нов етап от живота си се намираш вече- време е да видим и да се радваме заедно с теб и на това :)
    И да не забравиш да кажеш адреса на новият си блог! :)))

    Поздрави , Алтаир и много бъдещи здравословно- благополучни дни от все сърце ти пожелавам, боецо :))

    ОтговорИзтриване
  4. Напоследък и аз си задавах въпроса какво би могла да направиш с блога си. Идея първа - правиш нов блог, неанонимен, а този оставяш за архив и насърчение на други хора. Идея втора - преобличаш този блог, сменяш заглавие, автор, аватар и продължаваш да пишеш - по възможност неанонимно. Това технически не е трудно - ако досегашните ти постове са от един профил, може да почнеш да пишеш новите от друг. За мен вторият вариант е предпочитаният, защото съдържа и приемственост, и трансформация. Но ти решаваш :-). Само ще ти кажа, че е грехота страхотно пишещ човек като теб да няма блог.

    ОтговорИзтриване
  5. Липсваш, липсва ми да видя в рийдъра ми малката скобичка, с бройката нови текстове, които съм пропуснала.
    Липсва ми да разгледам спокойната тъмна обстановка, която винаги цари тук и силното желание да си налея голяма чаша чай и да прекарам остатъка от деня в задушевни приказки на темата, която си зачекнала. :)

    От друга страна, надрастването е нормално и ако исмаш нуждата да продължиш напред, може би е време? Нов блог звучи чудесно, а този за архивите, защото архивите са живи!

    ОтговорИзтриване
  6. Решението трябва да е твое, без да се съобразяваш с останалите. Блогът е лично пространство, до което допускаме другите хора, но как, колко и кога, е лично решение. Затова всичките съвети и мнения са излишни.
    Обаждам се само да кажа, че се радвам да те видя отново.

    ОтговорИзтриване
  7. Omnia, благодаря :) ако се появи нов блог, ще се появи и тук ;)

    Svetla, не знам дали бих променила нещо тук, не знам дали ще мога... а иначе за писането, ти знаеш, че все ще намеря къде ;) май по-важният въпрос е дали (и кога) ще свържа реалната си самоличност с тази тук ;)

    Eneya, благодаря :) може би е време да изляза малко на по-светло ;)

    Владо, прав си, естествено :) за мен една от основните причини да водя блога са хората, които го четат, затова ми беше важно да попитам :) а иначе решението, естествено, е мое :)

    Благодаря на всички!

    ОтговорИзтриване
  8. На мен също ми липсваш.:)Ти ще си прецениш най-добре дали да продължиш тук или някъде на чистичко местенце;).Но този блог съдържа адски много информация и ...голяма част от теб...;)

    ОтговорИзтриване
  9. добавям се неканена:)

    думите ти тук са ми давали от силата ти - неочаквано заразителна е - липсваш :)

    ОтговорИзтриване
  10. Определено! продължавай! Имаш дарбата да пишеш, увличаш ... това място ще е доста по-пусто без теб :)

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря!

    rainYMoo, тук няма неканени хора ;)

    ОтговорИзтриване
  12. Блогът ти ми е интересен именно такъв - когато споделяш преживяното , превъзмогнатото в това има особен колорит и ценност! Желая ти хубави неща, но да не забравяме и трудностите! Ти имаш дарбата да ги разказваш смело и откровенно!

    ОтговорИзтриване
  13. И аз на опашката за четене, чакам с нетърпение нови неща. А и ти си причината да откажа няколко човека от педикюра:)

    ОтговорИзтриване
  14. Загърби лечението. Започни отначало. Две години след края за мен вече почти е забравено като преживяване, но не и темата и затова защо сме се събрали заедно. Продължи да пишеш!

    ОтговорИзтриване

Чувствай се свободен да напишеш каквото пожелаеш, но те моля да го направиш на кирилица.

 
Блог класация Блогосфера Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License.