четвъртък, 14 януари 2010 г.

Период на разпадане

Седмица: поредна
Статус: минус 2 кг
Новини: анемия


Понякога май малките неща са способни да те изкарат от нерви по-лесно, отколкото истински значимите.

Сякаш съм започнала да свиквам с мисълта, че с хепатита ще си живеем, докато на него му се иска (някой ден ще се престраша да пиша и за това), но страничните ефекти ми идват нанагорно.
Тази вечер, миейки си прилежно зъбите, усетих метален вкус в устата си. Венците ми са започнали да кървят. Реших да не им обръщам внимание, не мога да обръщам внимание на всичко.
Докато си зяпах обаче зловещата кръвожадна усмивка, забелязах, че нещо е се случва и със зъбите. Започнали са да се рушат. В горната част на емайла са се появили тънки резки, почти в основата на венците. Май ще трябва да отида на зъболекар тези дни. Не знам още колко неща ще ми се наложи да лекувам покрай лечението...
Освен всичко друго ме хваща паника, мислейки как ще трябва да уведомя зъболекаря си за новините покрай мен. Няма да понеса да гледам как изчезва приветливата усмивка, с която ме посреща обикновено... както и да е.
Ще трябва да се науча да приемам реакциите на хората.
Косата ми капе зловещо. Започна още в началото на лечението, но сега е истински кошмар. Банята се задръства непрекъснато. Когато видя поредния сноп, който остава в гребена, ми се иска да я отрежа... не искам да я гледам такава. И себе си не искам да гледам такава.

Имам всички шансове да почна да се мразя.

*текстът се отнася за нещо вече минало

3 коментара:

  1. Всеки може да бъде заразен. До колкото прочетох за болестта, много хора дори не подозират, че са носители. Радвай се поне, че ти си разбрала. Според мен сега имаш нужда още повече да обикнеш себе си за да преминеш успешно това житейско изпитание. Омразата няма да ти помогне, а само ще влоши нещата.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей, писах ти под един от предните постове. Но ми се струва, че е време да задълбая малко в темата(да речем, че тя е Здраве, здравеопазване, болести и други такива). Попаднах на твоя блог балгодарение на приятел, който пък ппопаднал на него през Фото Форума. Както и да е! Както писах преди аз се кръвопреливам на 20 дни. Това е така защото страдам от Хронична анемия и моето тяло не произвежда достатъчно червени кръвни тела. В нашата невероятна държава, това означава, че с Еритроцитната маса веднъж на няколко години ми наливат по още нещо. Така за привкус. До този моемнт съм изкарал Хепатит С. Носител съм на Хепатит А и С. Имам антитела и за двата. Живота ме е научил че за тези неща трябва да се разговаря спокойно, свободно и директно. Няма нищо срамно. Може и зъболекаря да те е заразил. Неможеш да знаеш.
    Нещо много се разприказвах. Идеята ми беше просто да ти кажа - Би Куул. Говори свободно за заболяването, най-малкото за да накараш хората около теб да се проверят. Ефекта ще е положителен повярвай !

    ОтговорИзтриване
  3. Атанас, принципно си абсолютно прав. В моя случай не става въпрос за срам, не мисля че става въпрос и за страх. Проблемът си е само в моя телевизор ;) Не знам, някой ден вместо "алтаир" тук може да пише името ми. Но в момента, особено докато съм на лечение, предпочитам да не си го причинявам. Гледам да си спестявам емоции когато е възможно, че и без това ми идват в повечко :)

    ОтговорИзтриване

Чувствай се свободен да напишеш каквото пожелаеш, но те моля да го направиш на кирилица.

 
Блог класация Блогосфера Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License.